Parket brengt en vloerverwarming geeft warmte in huis!

Parket met vloerverwarming

Vloerverwarming en parket is een mooie en comfortabele combinatie. Als de juiste vloerverwarming is geïnstalleerd en de instellingen voor het parket goed zijn doorgevoerd. Dan heeft u voor de aankomende 100 jaar een pracht vloer en heerlijke warme voeten.

Bel of mail voor verdere informatie en/of bezichtigingsafspraak te maken.

De vloertemperatuur en de luchtvochtigheid zijn zeer belangrijk om je parketvloer in een goede conditie te houden. Vooral bij warmwatersystemen bestaat het risico dat het water in de leidingen zo hoog wordt
opgestookt, dat er onherstelbare schade aan de parketvloer ontstaat. Wij wijzen u er nadrukkelijk op om de maximale werkvloertemperatuur van 27°C niet te overschrijden. De watertemperatuur in het systeem mag niet warmer worden dan 35°C. In het opstookseizoen dient de watertemperatuur met een beginstand van 20°C, per 24 uur met 5°C te worden opgevoerd tot aan de 35°C. Aan het einde van het stookseizoen dient de watertemperatuur eveneens met 5°C per 24 uur te worden afgebouwd naar een eindstand van 20°C.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is uitermate belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden, tussen de 50% en 60%. In de praktijk betekent dit wellicht dat er in het vochtige seizoen een luchtontvochtiger gebruikt moet worden en in het droge seizoen (stookzeizoen) een luchtbevochtiger. Dit vergt weliswaar een extra investering maar verlengt de levensduur van uw mooie parketvloer. Daarnaast zult u merken dat een gezond klimaat in de woning veel prettiger aanvoelt.

Menu